Regeringen gør alvor af den grønne omstilling

Publiceret 25-08-2013

Med en pulje på 800 millioner kroner i nye midler til miljø-, klima- og naturindsatsen, lægger regeringen op til en grøn Finanslov 2014.

Regeringen har stort fokus på at skabe vækst og arbejdspladser samtidig med, at den er med til løse miljø- og klimaudfordringen, og derfor afsættes der 800 millioner kroner til den grønne omstilling.

Fødevareminister Karen Hækkerup siger:

- Vi arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i hele fødevaresektoren, ved at gøre sektoren endnu mere moderne og miljøbevidst. For mig er det vigtigt at vi investerer i økologi, så Danmark hele tiden er i front til at matche nutidens og fremtidens efterspørgsel efter bæredygtigt producerede fødevarer.

 

Flere træer og mere genanvendelse

Regeringen afsætter pengene bredt til grøn omstilling, og skal blandt andet gå til øget genanvendelse i forbindelse med regeringens kommende ressourcestrategi og på opfølgningen af Natur- og Landbrugskommissionen.

Miljøminister Ida Auken siger:

- Vi skal have mere natur og flere skove, som vi alle sammen kan nyde godt af. Og vi skal støtte op om, at borgerne, kommunerne og virksomhederne bliver endnu bedre til at genanvende. Derfor afsætter vi nu en grøn pulje til at sætte fokus på de miljøudfordringer, vi står over for, og som samtidig kan give danskerne mere værdi i hverdagen.  

Regeringen lægger op til, at de 800 millioner kroner i nye midler udmøntes fast over en fire årig periode.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard siger:

- Der er ingen tvivl om, at vi får et grønt efterår, og når vi afsætter 800 millioner, lader vi pengene følge ordene i bl.a. Klimaplanen.

Den endelige aftale om Finanslov 2014 skal indgås i efteråret, og der vil den endelige udmøntning af de 800 millioner blive lagt fast.

  • Energikommissionen

  • Eksportstrategi

  • Ny energiteknologi

  • Forsyningsstrategi

  • Data og digitalisering

  • Kabelforbindelser