Stats- og regeringscheferne, der er samlet i Det Europæiske Råd, ser EU-Kommissionens grønbog som en ramme for klima- og energipolitikken for 2030. Næste skridt er, at Kommissionen inden årets udgang kommer med et konkret udspil, som Rådet skal drøfte. Samtidig har Det Europæiske Råd efterlyst investeringer i ny og intelligent energiinfrastruktur.
Diskussionen i Det Europæiske Råd sker i lyset af den alvorlige økonomiske krise. Derfor er det glædeligt, at stats- og regeringscheferne står fast, mener Martin Lidegaard.
”En række medlemslande har presset på for at få EU til at genoverveje den ambitiøse klima- og energipolitik. Det er glædeligt, at Det Europæiske Råd bakker op om den grønne energiomstilling, som EU har igangsat, netop fordi omstillingen er en motor for vækst, beskæftigelse og konkurrenceevne”, siger Martin Lidegaard.
Et andet solidt grønt aftryk er stats- og regeringschefernes anerkendelse af, at energieffektivisering kan yde et væsentligt bidrag til at vende den nuværende udvikling i energipriser og omkostningerne for vore virksomheder.
”Den danske regering arbejder for, at vi får faste mål for energieffektivisering. Det er den billigste måde at mindske belastningen på klimaet, og det er samtidig til gavn for konkurrenceevnen” siger Martin Lidegaard.
Det er vigtigt, at EU-Kommissionen har lovet at komme med et konkret udspil om en klima- og energipolitik frem mod 2030 allerede i år. Det gør det muligt at træffe beslutning, inden der skal vælges en ny Kommission og nye medlemmer til Europa-Parlamentet i 2014. Det udløser normalt en længere lovgivningspause.
Pressekontakt: Pressemedarbejder Cecilie Weinholt på cewei@kebmin.dk eller 41729012