Kronprinsen og minister ser på klimavenligt landbrug

Publiceret 19-03-2013

Landbruget står for omkring 15 procent af Danmarks udledning af drivhusgasser. Derfor bliver landbruget nødt til at bidrage, når vi i de kommende år skal skære ned på udledningerne for at beskytte klimaet.

På Bregentved Gods ved Haslev forsøger man at finde tekniske løsninger, der kan begrænse landbrugets klimabelastning. Løsningerne vil på fredag blive præsenteret for H.K.H Kronprins Frederik og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Under den sidste del af besøget er pressen inviteret sammen med Kronprinsen og ministeren. Pressemødet foregår grundet vejret i en fårestald, hvor man får mulighed for at følge årets gang på marken illustreret ved powerpoint og opstilling af maskiner. Der vil også være mulighed for at prøve de forskellige maskiner. Bagefter vil forsøgene blive præsenteret af forskere fra DTU. Pressemødet afsluttes med at Martin Lidegaard svarer på spørgsmål fra pressen.

 

Pressemødet finder sted:

Tid: Fredag den 22. marts kl. 13.30
Sted: Turebylille, Vordingborgvej 337, 4682 Tureby

Det er regeringens mål, at Danmarks udslip af drivhusgasser skal reduceres med 40 procent i 2020 sammenlignet med 1990. Regeringen vil i løbet af foråret præsentere en klimaplan, der peger frem mod dette mål. Klimaplanen vil blive et katalog over, hvilke muligheder der er for at begrænse klimabelastningen fra transportsektoren, affaldssektoren og landbruget.

 

Tilmelding er påkrævet S.U. torsdag den 21. marts kl. 12 til:

Pressechef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Claus Kaae-Nielsen. 41729011 eller clkaa@kebmin.dk

  • Energikommissionen

  • Eksportstrategi

  • Ny energiteknologi

  • Forsyningsstrategi

  • Data og digitalisering

  • Kabelforbindelser