Energinet.dk er blandt Europas bedste

Publiceret 25-09-2013

Energinet.dk er blandt Europas mest effektive eltransmissionsselskaber. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard ønsker Energinet.dk tillykke. Med kåringen har danskerne nu dokumentation for, at Energinet.dk er blandt Europas bedste til at levere strømmen omkostningseffektivt.

Analysen er lavet af energitilsynene i 16 europæiske lande, og den omfatter 21 transmissionsselskaber – såkaldte TSO’er. Energinet.dk opnår - sammen med 7 andre eltransmissionsselskaber - den højest mulige effektivitetsscore på 100 procent. Da der blev lavet en lignende undersøgelse i 2009, lå Energinet.dk under gennemsnittet.

”Det er glædeligt, at Energinet.dk har opnået at levere så omkostningseffektiv drift af elnettet. Vi er midt i en stor grøn, omstilling, som kræver omfattende investeringer. Denne analyse viser, at investeringerne bliver gjort på den bedst tænkelige måde. Det er til gavn for borgere og virksomheder, for et effektivt drevet elnet betyder, alt andet lige, lavere tariffer” siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Energinet.dk driver det overordnede elnet, og leveringssikkerheden er tæt på 100 procent. Det er yderst sjældent, at strømmen forsvinder.

”Det er meget vigtigt for den grønne omstilling, at vi i Danmark har et af Europas mest effektive eltransmissionsselskaber. Energinet.dk sikrer danskerne en stabil forsyning af energi, og gør det, som vi ser med denne analyse, på en omkostningseffektiv måde. Det er godt for både klimaet og konkurrenceevnen” siger Martin Lidegaard.

  • Energikommissionen

  • Eksportstrategi

  • Ny energiteknologi

  • Forsyningsstrategi

  • Data og digitalisering

  • Kabelforbindelser