Lidegaard: Store muligheder i samarbejde med USA

Publiceret 26-09-2013

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard mødtes sent i aftes dansk tid med USA's energiminister Ernest Moniz. De drøftede Præsident Obamas klimaplan, og hvordan Danmark og USA kan samarbejde om klima- og energipolitikken.

Præsident Obamas mål er at reducere udledningen af CO2 med 17 procent i 2020 i forhold til 2005. Det er usikkert, om han kan få et flertal i Kongressen til at bakke op om målet, men som præsident har han en række andre muligheder.

”Det har været et opmuntrende besøg. Der er ingen tvivl om, at Obama vil gøre, hvad han kan inden for den eksisterende lovgivning. Og han vil gøre det i tæt dialog med industrien og energisektoren. Det er vigtigt for at sikre, at tiltagene ikke kan rulles tilbage”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard efter mødet, der fandt sted i Washington.

De to energiministre drøftede også den danske energipolitik. Danmark er i fuld gang med at omstille energisektoren til vedvarende energi, og regeringen har et mål om at reducere CO2-udledningen med 40 procent i 2020 i forhold til 1990.

 

”Det er dejligt at opleve den respekt, der står om den danske energimodel i USA, og de mange gode erfaringer, som vi har gjort os med den grønne omstilling. Det rummer store muligheder for klimaet og de grønne danske virksomheder”, siger Martin Lidegaard

USA og Danmark arbejder begge for at sikre fremdrift under de internationale klimaforhandlinger. Den 23. og 24. oktober holder henholdsvis Danmark og USA møder i København, hvor formålet er at skaffe finansiering til klimatiltag i udviklingslandene. Møderne skal levere konkrete forslag til den kommende klimakonference i den polske hovedstad Warszawa.

I den kommende tid vil Danmark og USA desuden undersøge mulighederne for et bilateralt samarbejde om alt fra energieffektivitet til intelligente elnet.

  • Energikommissionen

  • Eksportstrategi

  • Ny energiteknologi

  • Forsyningsstrategi

  • Data og digitalisering

  • Kabelforbindelser