1200 nye elbiler på danske veje

Publiceret 16-12-2014

Biler, der kører på el og brint, får nu ekstra medvind. Energistyrelsen uddeler i dag ca. 31 mio. kroner til projekter, der fremmer udbredelsen af elbiler og støtter et landsdækkende netværk af brinttankstationer – som det første land i verden.

Flere danskere får fornøjelsen af at sætte sig bag rattet på en af fremtidens køretøjer. Der er nemlig blevet ansøgt for mere end 80 mio. kr. til dette års runde af Energiaftalens puljer til el, gas og brint til transport. 

Det er f.eks. 50 eldrevne håndværkerbiler, elbiler til hjemmeplejen og fire-fem nye brinttank­stationer fordelt i hele landet, der får del i de knap 31 mio. kr., der netop er blevet uddelt af Energistyrelsen. Om få dage udmøntes puljen til gas til tung transport samtidig med en analyse af dette alternativ.

”Der er ingen tvivl om, at el- og brintbiler stadig mangler det brede folkelige gennembrud i Danmark. Men biler, der kører grønt, er fremtiden. Derfor giver vi udviklingen et rygstød og støtter projekter, der kan hjælpe danske bilejere og virksomheder til at se biler, der kører på grønne drivmidler som et attraktivt alternativ til diesel- og benzinbiler”, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Frygten for høj pris, begrænset rækkevidde og manglende viden gør, at mange danskere er tilbageholdne med at købe biler, der kører på grønne drivmidler. Mere end 99 pct. af alle køretøjer på danske veje kører i dag på enten benzin eller diesel. Derfor har Energistyrelsen siden 2013 haft forsøgs- og partnerskabsordninger, der fremmer brugen af elbiler, plug-in hybridbiler og brintbiler.

”Det er kun et spørgsmål om tid, før der kommer elbiler, som prismæssigt er konkurrencedygtige med benzin- og dieselbiler. De udvalgte projekter er med til at styrke infrastrukturen og grønne køretøjer og bidrager med vigtig viden om hverdagsbrug og driftsomkostninger”, siger Rasmus Helveg Petersen.  

Puljerne vil i de kommende år føre til knap 1.200 nye elbiler og ladefaciliteter, samt flere brinttankstationer.

Kontakt
Rasmus Bjørn
Tlf.: 41 72 90 77
Mail: rasbj@efkm.dk