Nu kan folk med elbiler køre nemt og hurtigt på juleferie

Publiceret 07-12-2014

Transportministeren og klima,- energi- og bygningsministeren åbnede i dag de første hurtigladere til elbiler langs motorvejsnettet

Når danskere med elbiler om få dage sætter sig ind i deres bil for ligesom mange andre at køre på juleferie i den anden ende af landet, bliver køreturen nemmere og hurtigere end tidligere.

For i dag åbnede den første korridor af hurtigladere til elbiler langs motorvejsnettet. Hurtigladerne ligger primært på strækningen mellem København og Aarhus og giver dermed folk med elbiler mulighed for at køre tværs gennem landet uden at skulle dreje væk fra motorvejen, når de skal lade op.

"De nye hurtigladere langs motorvejen er en vigtig forbedring af vilkårene for el-biler herhjemme. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at folk gerne vil køre i el-biler, hvis de kan lade op nemt og bekvemt. De nye hurtigladere bringer os et stort skridt i den retning. Det vil forhåbentlig betyde, at flere bilister får mod på at foretage skiftet til det miljørigtige alternativ, elbiler er," siger transportminister Magnus Heunicke, der forestod indvielsen af de nye ladestandere sammen med klima-, energi- og bygningsministeren.

"Det bliver nemmere og nemmere at skifte til en eldrevet bil, og det kan forhåbentlig medvirke til, at flere danskere får øjnene op for, at elbilerne er kernen i fremtidens transport. Med 13 nye ladestandere langs motorvejsnettet er Danmark blevet bundet bedre sammen for dem, der vælger at transportere sig, uden at det koster så meget på CO2-aftrykket. Det er et vigtigt skridt på vejen mod det samfund, som i 2050 skal fungere helt uden brug af olie og gas" siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Hurtigladerne er opført af energiselskabet E.ON Danmark A/S, der vandt et udbud, som Vejdirektoratet gennemførte. E.ON Danmark har siden sommer arbejdet på at opstille 12 hurtigladere på motorvejsstrækningen tværs over landet samt en enkelt ved Farøbroerne. Og i dag blev de første sat i drift, og alle vil være klar til juletrafikken i løbet af en uges tid.

Fra E.ONs side er man overbevist om, at de nye hurtigladere udgør en vigtig milepæl i bestræbelserne på at sikre elbilen et folkeligt gennembrud.

"Vi er stolte over at bygge den første elbilmotorvej, som er et vigtigt supplement til de mange hundrede ladestandere, vi allerede har opsat i byerne. Der er nu rigtig gode muligheder for at komme rundt i landet i elbil. Vi understøtter udviklingen mod et grønnere Danmark, fordi vi ser elbilen som en helt afgørende del af løsningen mod en fossilfri fremtid for transport i både Danmark og andre lande," siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark."

Det er planen også at få opstillet hurtigladere til el-biler på andre grene af motorvejsnettet. Vejdirektoratet har netop prækvalificeret de to operatører Clever og E.ON til at konkurrere om mulighederne for at få rettighederne til at etablere og drive hurtigladere til elbiler langs den Sønderjyske Motorvej og den Nordjyske Motorvej samt på dele af det fynske og sjællandske motorvejsnet, så disse områder af det danske motorvejsnet også dækkes.

Elbiler spiller en vigtig rolle i forhold til at reducere Danmarks CO2-udslip. Regeringen har en målsætning om, at samfundets CO2-udledning skal være reduceret med 40 pct. i 2020, og at det danske samfund skal være helt fossilfrit i 2050.

 

Kontakt
Rasmus Bjørn
Tlf.: 41 72 90 77
Mail: rasbj@efkm.dk