Billigere og mere klimavenlig varme – nyt værktøj viser vej

Publiceret 02-07-2014

Energistyrelsen lancerer nu ”Ny Varme” – et online værktøj, der giver boligejerne et overblik over, hvilke nye og klimavenlige varme- og energikilder, der er mulige at skifte til, når f.eks. olie- eller gasfyret skal skiftes ud.

I Danmark er der stadig ca. 250.000 boligejere, der får varme og varmt vand med oliefyr. Det er dyrt for boligejerne, og det betyder samtidig, at der stadig bliver udledt store mængder CO2 fra de danske hjem.

Ny Varme er en online beregner, der kan hjælpe boligejere, der ønsker at skifte til en mere energivenlig varmekilde. Brugeren skal blot indtaste en adresse, så slår Ny Varme op i BBR og henter information om boligens størrelse og opvarmningsform. Beregneren viser boligens varmeforbrug på bagrund af boligens alder og placering i landet, så brugeren kan sammenligne muligheder og besparelser ved at gå over til en anden opvarmning, f.eks. erstatte oliefyret med jordvarme.

”Der er store gevinster for os alle sammen ved at få udskiftet de mange oliefyr, der stadig står rundt omkring i landet. Det gælder både i forhold til at få en mere klimavenlig løsning, men også i forhold til økonomien for den enkelte boligejer, der kan spare mange penge ved at skifte til en anden og bedre varmekilde”, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Ny Varme er et af flere online værktøjer, som Energistyrelsen tilbyder på hjemmesiden SparEnergi.dk, der skal gøre det nemmere for den enkelte at finde de rigtige alternativer til oliefyret. På SparEnergi.dk findes bl.a. også en casebank, der videregiver inspiration og erfaringer fra andre boligejere, som har skiftet til jordvarme, luft til vand-varmepumpe eller andre løsninger.

”I regeringen har vi et mål om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Derfor skal gevinsterne ved at skifte til klimavenlige løsninger også være tydelige for alle, og det skal som boligejer være nemt at finde den rigtige løsning”, siger Rasmus Helveg Petersen. 

Se mere på www.SparEnergi.dk/nyvarme

Kontakt:
Rasmus Bjørn
4172 9077
rasbj@efkm.dk