Invitation til pressen: Oplev klimaforandringer set med børn og unges øjne, når vinderne af skrivekonkurrencen Nyheder fra en varm fremtid kåres

Publiceret 23-10-2014

Under det danske IPCC-værtskab afholder Klima-, Energi- og Bygningsministeriet et pressemøde. Bliv klogere på hvordan forandringerne i klimaet optager børn og unge - og se kåringen af vinderne af skrivekonkurrencen Nyheder fra en varm fremtid

Skolebørn og gymnasielever fra hele landet har i den seneste tid beskæftiget sig med klimaforandringer. Som led i konkurrencen Nyheder fra en varm fremtid har børn og unge fra hele landet skrevet artikler om, hvad de oplever, der gøres i deres lokalområde for at håndtere klimaudfordringerne.

De mange indsendte artikler er blevet bedømt af et dommerpanel bestående af vejrvært og meteorolog Jesper Theilgaard samt Store Nørderne fra Danmarks Radio.

De ti finalister er nu fundet og inviteret til pressemøde i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Pressemødet finder sted i anledning af, at FN’s klimapanel er i København for at færdiggøre en hovedrapport om det globale klimas tilstand.

Under pressemødet har finalisterne mulighed for at stille deres spørgsmål om klimaet direkte til klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, der også vil kåre vinderne (en fra grundskolen og en fra gymnasiet). Præmien er et ophold på Samsø Energiakademi for hele vinderens klasse.

Kom til pressemøde
Sammen med finalisterne har pressen mulighed for at overvære pressemødet. Her vil både klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, vejrvært og meteorolog Jesper Theilgaard samt finalisterne i skrivekonkurrencen være til stede og sætte fokus på klimaforandringerne, FN’s klimarapport, og hvordan dette optager børn og unge i Danmark. Pressemødet finder sted onsdag den 29. oktober i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet fra klokken 13.30 til 14.30.

Pressemødet har følgende på programmet

  • Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen indleder pressemødet og kommenterer på finalisternes artikler.
  • Vejrvært og meteorolog Jesper Theilgaard holder et kort klimafagligt oplæg.
  • Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen og meteorolog Jesper Theilgaard svarer på spørgsmål fra finalister i skrivekonkurrencen.
  • Vinderne af skrivekonkurrencen kåres og præmieres. Præmien er et ophold på Samsø Energiakademi for begge vinderes klasser. Afslutningsvis vil det være muligt for finalisterne at blive fotograferet sammen med klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen. 

Under selve pressemødet er spørgetiden tiltænkt de børn og unge, der har deltaget i konkurrencen, men ved forhåndsaftale vil det være muligt for fremmødte journalister at få en kommentar fra ministeren, når det egentlige pressemøde er afsluttet.

Aftale vedrørende kommentarer fra klima-, energi- og bygningsministeren efter pressemødet stiles til kommunikationschef Loa Brix, 41729076 / lobri@kebmin.dk

Tilmelding og sted
Tilmelding til pressemødet stiles til Klima-, Energi- og Bygningsministeriet på samik@kebmin.dk Du kan melde dig til frem til onsdag den 29. september klokken 12:30; altså tilmelding senest én time før pressemødet starter.

Pressemødet finder sted i:

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K.

Om kampagnen Nyheder fra en varm fremtid
Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har i samarbejde med DR udviklet undervisningsmateriale til grundskolen og gymnasieskolen omhandlende journalistik og klimaforandringer.

I forlængelse heraf er kampagnen og skrivekonkurrencen Nyheder fra en varm fremtid blevet lanceret, hvilket har resulteret i bidrag fra børn og unge fra hele landet. Her har eleverne skrevet artikler om klimavenlige løsninger og bæredygtighed, som tager udgangspunkt i deres eget lokalmiljø.

Læs mere om kampagnen her

Om FN’s klimarapport
FN’s klimapanel IPCC indsamler den nyeste viden om klimaændringer og med ca. 6 års mellemrum samler de deres viden i en stor rapport, der beskriver omfanget af de klimaforandringer, som verden kan forvente.

Fra d. 27. oktober til 2. november 2014 er DMI og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet vært for offentliggørelsen af IPCC's nyeste hovedrapport om klimaet (den 5. hovedrapport). Det betyder, at 500-600 eksperter fra op til 195 lande vil deltage i færdiggørelsen af rapporten i København.

Læs mere om IPCC-værtskabet her

Kontakt:
Loa Brix
4172 9076
lobri@efkm.dk