Kulturnat: Klimavenlig mad for en flad halvtredser

Publiceret 08-10-2014

Når Kulturnatten rammer København fredag den 10. oktober kan alle med kulturpas svinge forbi Klima-, Energi-og Bygningsministeriet og få gratis smagsprøver på klimavenlig mad. Et helt måltid kan fås for en flad halvtredser. Minister Rasmus Helveg Petersen har lovet at trække i kokketøjet og glæder sig til at give gæsterne et nærende måltid mad og flere gode grunde til at tro på Danmark

På Københavns Kulturnat slår Klima-, Energi- og Klimaministeriet dørene op og inviterer både børn og voksne inden for til gratis smagsprøver på klimavenlig mad og drikke. Til de mere sultne maver er det samtidig mulighed for at købe et varmt måltid mad, kaffe og kage.  Det er blandt andet klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, der trækker i kokketøjet og møder gæsterne i det åbne køkken.

”Jeg glæder mig meget til at skulle smøge ærmerne op og arbejde for vores gæster. Denne aften bliver det godt nok ikke som minister, men som klimakok. Så håber jeg bare, at folk vil nyde det, slå benene op og tage et velfortjent hvil inden de skal videre til nye oplevelser ” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen

Gæsterne kan også selv være med til at lave maden. Eller rettere sagt, de kan være med til at lave den energi, der skal til for at tilberede maden. En elcykel vil blive koblet til en vandkoger, og så skal der ellers bare findes frivillige kræfter til at træde i pedalerne.     

Det er dog langt fra kun smagsløgene og pulsen, der kan komme op at ringe i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Hele huset bliver nemlig omdannet til Stormgades Grønne Stormagasin, hvor der bliver talt til alle sanserne hos både børn og voksne.  Hænderne kan røre ved mineraler og hamballer. Øjnene kan se Jesper Theilgaard præsentere vejrudsigten i Danmark anno 2050- Ørene kan lytte til en sjældent opført klimakoncert komponeret af komponisten Pernille Louise Sejlund.

”På Kulturnatten vil vi gerne give gæsterne en mulighed for at få fyldt depoterne. Og så vil vi selvfølgelig også gerne vise gæsterne, at vi her i Danmark er helt fantastisk dygtige til at arbejde for en bedre og grønnere fremtid. Jeg vil gerne garantere, at et besøg i vores Grønne Stormagasin vil give både børn og voksne glade maver og god grund til at tro på, at vi kan noget særligt i vores lille land,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen

Stormgades grønne Stormagasin består - ud over det klimavenlige cafeteria - af i alt af ni afdelinger, herunder afdelinger for Boligindretning, Bad og Børnetøj. I alle afdelinger er der overraskende formidling og konkurrencer, der gør børn og voksne klogere på fremtiden og klima-, energi- og bygningsområdet. 

Se det fulde program for Kulturnatten i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet på vores hjemmeside eller www.Kulturnatten.dk.

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet er åbent for alle med kulturpas mellem kl. 18-24.
Adressen er Stormgade 2-6, 1470 København K.