Kommentarer fra klimaminister Dan Jørgensen i forbindelse med EU’s klimapakke

Publiceret 14-07-2021

I forbindelse med EU’s klimapakke findes her udtalelser fra klimaminister Dan Jørgensen.

”Det er en historisk dag. At EU nu lægger op til at udfase benzin- og dieselbiler er et kæmpe fremskridt, som Danmark har knoklet benhårdt for at skulle ske. Vi vil i Danmark gerne have lov til at gøre det allerede i 2030, og så også helst at hele EU gjorde det tidligere end 2035, men det ændrer ikke på, at dette forslag er et grønt gennembrud. Der er mange bilproducerende lande i EU, og derfor er det faktisk utroligt flot, at vi nu ser ud til at kunne tage dette vigtige skridt. Det kommer til at give genlyd ude i verden".

"Det er helt essentielt, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, at vi tør tage disse ambitiøse skridt. Hvis vi skal være helt klimaneutrale i 2050, er det nødvendigt, at vi allerede i 2035 stopper med at sætte nye CO2-udledende køretøjer på gaden".

"Der er rigtigt mange gode ting i denne pakke: Mere vedvarende energi, bedre energieffektivitet, stopdato for nye benzin- og dieselbiler for blot at nævne de vigtigste. Danmark kommer til at støtte disse fremskridt".

"Når det er sagt, vil vi helt sikkert kæmpe for, at vi ender et endnu mere ambitiøst sted. Vi vil gerne have VE-ambitionen op på 45% og EE op på 40. Det går jeg straks i gang med at samle alliancer bag blandt mine kollegaer i EU".

"Danmark er et foregangsland, og det betyder, at mange andre lande vil kunne bruge vores løsninger og teknologi til at nå i mål med det, de nu skal levere pga. krav fra EU. Det er virkelig godt nyt for danske virksomheder og arbejdspladser”.  

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien