FN’s klimatopmøde 2019

Klima Globale samarbejder

Den 23. september 2019 afholder FN’s generalsekretær António Guterres’ klimatopmøde i New York med fokus på klimahandling.

Her vil stats- og regeringsledere og ministre fra hele verden deltage for at komme med konkrete løsninger på, hvordan de globale klimaambitioner kan hæves. Repræsentanter for byer, civilsamfundet og den private sektor vil også deltage sammen med bl.a. ungedelegerede.

På opfordring fra generalsekretæren har Danmark sammen med Etiopien og den internationale organisation Sustainable Energy for All (SEforALL) stået for forberedelserne af energitransitionssporet, som er ét af topmødets i alt ni arbejdsspor. Energitransitionssporet har fokus på at få flere investeringer til den nødvendige grønne omstilling og på konkrete initiativer inden for bl.a. skibsfart, energieffektivisering og køling. Derved skal tempoet i den globale grønne omstilling øges.

På selve klimatopmødet vil Danmark være repræsenteret af statsministeren, klima-, energi- og forsyningsministeren, udenrigsministeren og udviklingsministeren.

Læs mere om FN’s Klimatopmøde på FN's hjemmeside.