Jeg har fået mit drømmejob

Lige siden jeg var en lille dreng, har jeg haft en kæmpe kærlighed til vores natur, til miljøet og til den friske luft.

Så da jeg den 27. juni 2019 trådte ind ad dørene til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, trådte jeg også ind ad døren til mit drømmejob.

Med det her ministerområde har jeg fået en kæmpe gave – og en kæmpe opgave. Vi har en enorm udfordring foran os. Klimaforandringerne sætter hver eneste dag deres skræmmende aftryk – temperaturerne stiger, isen på polerne smelter, naturens økosystemer bliver ødelagt, og det har voldsomme konsekvenser for både mennesker, dyr og planter. Det er vi alle sammen forpligtet til at gøre noget ved. Og vi bliver nødt til at handle hurtigt.

Derfor har regeringen som målsætning, at vi skal reducere vores drivhusgasudledninger med 70 procent i 2030. Det bliver svært, endda meget svært. Så meget mere grund er der til, at vi får sat turbo på vores grønne omstilling. Den grønne energi er allerede billigere end den sorte. Vi har et rigtig godt afsæt.

Vi skal være en grøn stormagt

Danmark har en stolt tradition på det grønne område.

Vi har været nogle af de første og bedste til at spare på energien og til at omstille vores energisystem, så vi i dag får mere og mere grøn energi fra fx vindmøller på havet. Og vi har et el- og forsyningsnet, der sikrer, at vi ikke alene kan stole på, at der er strøm i stikkontakten, men også at der i stigende grad kommer grøn strøm ud af den.

Vi skal fortsætte udviklingen herhjemme i Danmark. Men vi skal selvfølgelig også bruge vores erfaringer til at gøre en stor forskel ude i verden. Vi skal være en grøn stormagt. Hvis ikke vi skulle være det – hvem skulle så?

Som klima-, energi- og forsyningsminister vil jeg kæmpe for grønne og bæredygtige resultater både herhjemme og ude i verden – gennem handling, gennem nytænkning, gennem dialog. Og ikke mindst gennem hårdt arbejde.

Dan Jørgensen
Klima-, energi- og forsyningsminister
Juli 2019