Grønland kan blive storeksportør af råstoffer til verdens grønne fremtid

Publiceret 01-03-2019

Grønland har gode muligheder for at blive en storeksportør af vigtige råstoffer til fremtidens grønne samfund. Det er budskabet, når Lars Chr. Lilleholt sammen med Grønlands Naalakkersuisoq for råstoffer og arbejdsmarked Erik Jensen ledsager H.K.H. Kronprinsen på et eksportfremstød i Toronto Canada for den grønlandske og danske mineindustri.

Lars Chr. Lilleholt (V) besøgte en mine i Grønland i september 2018. Foto EFKM

Den grønlandske undergrund gemmer på værdifulde råstoffer som kobber til el-ledninger, metaller til solceller og sjældne jordarter til elbiler og vindmøller. Alt sammen vigtige komponenter i udviklingen af fremtidens grønne løsninger.

”Det er fantastisk, at H.K.H. Kronprinsen deltager i dette vigtige erhvervsfremstød i Canada. Og det er meget positivt at se, at så mange virksomheder og repræsentanter fra Grønland og Danmark deltager i eksportfremstødet,” siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Ministeren var selv i Grønland i september 2018, hvor han besøgte en nystartet mine, der udvinder materialer til fremtidens grønne løsninger.

Grønland kan trække på dansk ekspertise

Målet med turen er at tiltrække flere internationale selskaber til at investere i nye mineprojekter i Grønland. Det sker under den årlige konference for råstofindustrien PDAC, som i år foregår i Toronto. Der kan være mange arbejdspladser forbundet med nye grønlandske mineprojekter, og Lilleholt stiller gerne dansk ekspertbistand til rådighed.

”Klimaforandringerne er én af nutidens vigtigste dagsordener, og man oplever for alvor konsekvenserne i Grønland og Arktis. Det er derfor også fantastisk, hvis flere råstoffer fra den grønlandske undergrund i fremtiden kan bruges til at løse udfordringen. Fra dansk side bidrager vi gerne med ekspertise på området,” siger Lilleholt.

Eksportfremstødet er organiseret i samarbejde med Dansk Industri, Grønlands Erhvervsforening m.fl.

Pressekontakt:

Christian Lietzen, chrli@efkm.dk, 4172 3876

Fakta

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien