NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

Regeringens nationale energikrisestab (NEKST) sætter tempo på den grønne omstilling i Danmark. NEKST er en ny arbejdsmetode og et nyt arbejdsfællesskab, hvor relevante aktører inviteres ind i løsningsrummet og samarbejder om at sikre hurtig handling og løse akutte grønne udfordringer.

Gennem intensive ”sprints” i NEKST-sporene, arbejder repræsentanter fra bl.a. energisektoren, myndigheder, kommuner og virksomheder på at identificere grønne barrierer og igangsætte konkrete løsninger for at sætte tempo på Danmarks grønne omstilling.

Det betyder, at der kan handles hurtigt – også undervejs i sporenes arbejde.

De tre første arbejdsspor i NEKST er Farvel til gas i danske hjem, Mere sol og vind på land og Hurtigere udbygning af elnettet.

Læs mere om medlemmerne og se organisationsdiagrammet for NEKST

 

De tre spor

Mere sol og vind på land

Arbejdsgruppen Mere sol og vind på land er sammensat af medlemmer med konkret erfaring og viden om udbygning af vedvarende energi på land, og kan bidrage til både at identificere og fjerne barrierer.

Mere sol og vind på land

Farvel til gas i danske hjem

Arbejdsgruppen Farvel til gas i danske hjem er sammensat af medlemmer med konkret erfaring og viden om udrulning af fjernvarme og andre grønne varmeløsninger, og kan bidrage til både at identificere og fjerne barrierer.

Farvel til gas i danske hjem

Hurtigere udbygning af elnettet

Arbejdsgruppen Hurtigere udbygning af elnettet er sammensat af medlemmer med erfaring med og kendskab til de problemstillinger, der knytter sig til udbygning af elnettet og kan bidrage til både at identificere og fjerne barrierer.

Hurtigere udbygning af elnettet

Se, hvad vi ellers skriver om NEKST

FAKTA: NEKST

  • NEKST er en ny arbejdsmetode og et nyt arbejdsfællesskab inspireret af den nationale operative stab (NOST).
  • Regeringen skaber med NEKST rammerne til et løsningsfokuseret og intensivt samarbejde mellem offentlige myndigheder, kommuner, energisektoren og øvrige relevante aktører.
  • Den grønne omstilling er en holdsport, der kræver et tæt samarbejde mellem de ansvarlige aktører. Det er netop i samarbejdet, vi kan identificere og fjerne de grønne barrierer, så vi kan sætte tempo på at få de grønne politiske aftaler ført ud i livet.