Klimaledere fra hele verden skal følge COP26 til dørs i København

Publiceret 06-05-2022

Danmark er vært, når den nuværende og den kommende COP-præsident fra henholdsvis Storbritannien og Egypten afholder May Ministerial i København 12. og 13. maj. Mødet har fokus på at følge op på målene i Parisaftalen, implementere resultaterne fra COP26 og se frem mod næste COP i Egypten.

Op mod 40 af verdens fremmeste klimaledere mødes i København til May Ministerial 12. og 13. maj. Det er det nuværende britiske COP-formandskab samt det indgående egyptiske formandskab, der har bedt Danmark om at være vært. Mødet har fokus på implementeringen af resultaterne fra sidste års klimatopmøde i Glasgow og skal lægge de første trædesten frem mod COP27 i Egypten i november.

”Jeg er utrolig stolt over, at Danmark er blevet bedt om at være vært. Det er en anderkendelse af vores klimaindsats og vores rolle i det globale klimadiplomati. COP26 i Glasgow var afgørende, da mødet fastlagde vores fælles høje visioner for den globale klimaindsats. Nu skal vi samle op på forpligtelserne og se på, hvordan vi gennemfører de løfter, vi gav i Glasgow, så vi baner vejen for succes ved COP27 i Egypten. Mødet i København er derfor et vigtigt bindeled, hvor vi tager de første vigtige skridt mod at levere på vores store klimaambitioner,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

Det er første gang siden COP26 i Glasgow, at de mest relevante klimaministre og fremtrædende politiske stemmer samles. Den nuværende britiske COP-præsident Alok Sharma deler formandskabet ved mødet med den tiltrædende egyptiske COP-præsident Sameh Shoukry, ligesom FN’s klimachef Patricia Espinosa bl.a. også deltager.

Det er COP-præsidentskabet, der har besluttet indholdet for mødet. De overordnede temaer bliver at følge op på og implementere visionerne fra klimapagten i Glasgow, herunder fokus på at holde målet om 1,5 grader i live, sikre mere klimafinansiering samt se nærmere på arbejdet med klimatilpasning.

REGISTRERING TIL PRESSEMØDE
Pressemødet finder sted i Moltkes Palæ fredag 13. maj kl. 13.30. Det vil også være muligt at følge pressemødet via live stream.

For tilmelding: Send mail med navn, medie, kontaktoplysninger samt om man deltager fysisk eller virtuelt til esmal@kefm.dk. Link til livestream vil blive sendt ud på dagen.

KONTAKT
Presserådgiver ved Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Esther Margrethe Lynard, på esmal@kefm.dk

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien