Rikke Hougaard Zeberg bliver ny direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Publiceret 17-04-2023

Valget som ny direktør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur er faldet på Rikke Hougaard Zeberg, der kommer fra en stilling som branchedirektør i DI Digital. Hun har tidligere været direktør og vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og er uddannet cand.merc.jur. fra Aarhus Universitet. Rikke Hougaard Zeberg tiltræder stillingen den 1. juni 2023. Styrelsens kommende direktion kommer foruden Rikke Hougaard Zeberg til at bestå af vicedirektør Morten Christian Hvidberg og vicedirektør Søren Beltofte.

Om ansættelsen af Rikke Zeberg siger departementschef Lars Frelle Petersen:

”Jeg er stolt over og rigtig glad for, at Rikke Zeberg har sagt ja til at blive ny direktør for Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur. Rikke Zeberg kommer med solid topledererfaring både fra det statslige og det private område og kommer derudover også med en meget stærk faglighed ift. SDFIs opgaver. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Rikke Zeberg i ministeriets koncernledelse. ”

Rikke Hougaard Zeberg udtaler:

Jeg glæder mig rigtig meget til at starte i SDFI og møde alle medarbejderne og cheferne. Jeg kender jo til styrelsen fra tidligere, så jeg ved, at styrelsen er kendetegnet ved meget engagerede medarbejdere og utrolig spændende opgaver. SDFI kommer til at spille en afgørende rolle i den grønne omstilling og den digitale transformation - både i forhold til at stille data til rådighed og sikre den digitale infrastruktur. En super vigtig opgave, som bliver rigtigt spændende at blive en del af. Det bliver også fantastisk spændende at blive en del af KEFM. Ministeriet har nogle af de vigtigste opgaver i centraladministrationen i disse år, og jeg ser det som et kæmpe privilegium at blive en del af holdet.”

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien