Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard rejser til FN’s generalforsamling

Publiceret 22-09-2024

Når verdens lande træder sammen til FN’s generalforsamling, bliver New York City samlingspunkt for debatter og erfaringsudveksling mellem beslutningstagere, topledere og eksperter på klima- og energiområdet.

Den 22.- 25. september deltager klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard for første gang ved FN’s generalforsamling og højniveau-uge i New York. Forsamlingen er en central trædesten frem mod COP29 i Aserbajdsjan senere på efteråret, og markerer samtidig det officielle startskud på ministerens engagement i området for global klimapolitik, som han overtog d. 29. august 2024.     

Der er udfordringer nok at tage fat på, når jeg mødes med ministerkollegaer og samarbejdspartnere fra hele verden. Vejen til 1.5 grad kan synes snørklet, og det halter med at få det til at ske. Jeg ser fem til at løfte samtalen om de barrierer, der står i vejen for den grønne omstilling globalt, så vi sammen kan lægge sporene for mere konkret handling,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

I forbindelse med generalforsamlingens åbning deltager ministeren i en række rundbordsdiskussioner samt møder med ministerkollegaer, den private sektor og internationale organisationer. Helt centralt står emner som klimafinansiering, vejen til tredobling af vedvarende energi globalt, og hvordan der sikres solide nationale målsætninger frem mod COP30, som er til at implementere.

Derover vil ministeren også mødes med en række partnere for at drøfte, hvordan Danmark sammen med allierede kan gøre den ukrainske energiforsyning mere robust frem mod vinteren.

Kontakt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon på +45 41 72 38 05

På programmet er bl.a.:

  • Åbning af FN’s generalforsamling.
  • Ministermøde om finansiering af fossiludfasning m. BOGA (Beyond Oil and Gas Alliance) donorer.
  • Rundbordsdiskussion med GOWA (Global Offshore Wind Alliance) partnere med fokus på havvinds rolle i at nå en global tredobling af VE inden 2030, som blev vedtaget på COP28.
  • Styrekomitémøde i NDC-partnerskabet, som arbejder for at sikre et højt ambitionsniveau og kvalitet, når verdenslande skal melde nationale målsætninger ind før COP30.
  • Samtaler om klimatilpasning med repræsentanter fra nogle af de lande, som er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Relaterede nyheder

Temaer

NEKST - den nationale energikrisestab

Den nationale energikrisestab, NEKST skal øge tempoet i den grønne omstilling.

 

NEKST - den nationale energikrisestab

Klimastatus og –fremskrivning

Klimastatus og -fremskrivning (KF) er KEFM’s årlige udgivelse, der skal sikre en løbende opfølgning på, om klimaindsatsen understøtter opfyldelsen af klimalovens målsætning om, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres.

Klimastatus og –fremskrivning

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet