Kulturnat i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Publiceret 09-10-2019

Fredag den 11. oktober slår Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet dørene op til departementet på Holmens Kanal 20. Fra kl. 18 til kl. 23 har du mulighed for at høre foredrag, se ”Marianne og Det Grønne Monopol”, blive lidt klogere på Grønlands Indlandsis og meget mere.

Som et af de første programpunkter har du mulighed for at høre departementschef Morten Bæk fortælle om ministeriets arbejde med regeringens 70 procents målsætning for reduktion af drivhusgasser i 2030, og hvordan vi i ministeriet mærker, at klimaet er et af de vigtigste emner lige nu. Det er kl. ca.18.15.

Har du et grønt dilemma til Marianne og Det Grønne Monopol?

Midt på aftenen kan du høre Marianne og Det Grønne Monopol. Her styrer DMI’s direktør Marianne Thyrring slagets gang kl. 19.45, når hun bl.a. sammen med Ungeklimarådet, forfatter og hverdagsaktivist Signe Wenneberg og Niels Peter Nørring fra Landbrug & Fødevarer svarer på spørgsmål om klima og de grønne hverdagsdilemmaer.

Har du et dilemma til Det Grønne Monopol, så kom fredag mellem kl. 18 og 19 og aflever dit spørgsmål (vi har en bod, der er indrettet til det samme). Så kan det være, at der kommer nogle helt nye perspektiver på lige præcis dit grønne dilemma.

Masser af klimaviden på programmet

I løbet af aftenen bliver der rig mulighed for at se film og udstillinger og meget andet. Kom blandt andet og hør GEUS fortælle om Grønlands Indlandsis, Energistyrelsen give et bud på fremtidsperspektiverne i vindmøllestrøm, og hør DMI’s fortælle om deres klimaatlas.

Se det fulde program her.

Praktisk info

  • Vi bor på Holmens Kanal 20 over for Holmens Kirke i den bygning, der hedder ”Overformynderiet”. Dørene er åbne fra kl. 18-23
  • Arrangementet foregår i stueetagen, og der vil være lukket af for resten af ministeriet af sikkerhedshensyn.
  • Af pladshensyn beder vi om, at barnevogne og klapvogne parkeres uden for ministeriet.
  • Vær opmærksom på, at der ikke er mulighed for at købe mad og drikke i forbindelse med arrangementerne.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets departement, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) og Energistyrelsen står bag aftenens arrangementer.

Kontakt

Anita Valentin / Telefon: 4172 9120 / Mail: av@kefm.dk

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien