Afdelingschef i Klimaministeriet Anders Hoffmann er ny formand for IEA’s styrelsesråd

Publiceret 16-06-2022

Det Internationale Energiagentur (IEA) har i dag udnævnt en ny formand for styrelsesrådet. Valget er faldet på Anders Hoffmann, der er afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

De næste minimum to år sidder Danmark på pladsen som formand for IEA’s styrelsesråd. Det er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets Anders Hoffmann, som overtager posten fra den japanske ambassadør Hiroshi Oe.

Det er helt centralt, at vi får hele verden med på den grønne omstilling, hvis vi skal indfri vores høje klimaambitioner og blive uafhængige af fossil energi. Derfor er det vigtigt, at en dansker nu står i spidsen for styrelsesrådet i så vigtig international organisation som IEA, der arbejder globalt for den grønne omstilling,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Det er første gang, at en dansker sidder i formandsstolen hos IEA.

IEA har de seneste år fået en helt central rolle i den globale grønne omstilling med deres Net-zero by 2050 roadmap, der viser de nødvendige handler for at nå net-zero i 2050. De har ellers været mest kendt for deres rolle som koordinator af medlemmernes olielagre. Anders Hoffmann vil med sin nye rolle være med til at sætte den strategiske retning og arbejde tæt sammen med ledelsen i IEA om, hvordan deres analyser og råd bliver mest relevante for verden.

”Jeg er meget glad for at byde Anders Hoffmann velkommen i positionen som formand for styrelsesrådet. Hele IEA-familien er taknemmelige for at have ham i denne lederposition på sådan et afgørende øjeblik for globale energimarkeder og omstillingen til ren energi,” siger IEA-direktør dr. Faith Birol.

”Det er en stor anerkendelse af Danmarks grønne indsats og ministeriets globale arbejde – og som jeg glæder mig til at kunne fortsætte i Det Internationale Energiagentur. Omstillingen fra sort til grøn energi er en afgørende international dagsorden, som IEA og Danmark har kæmpet for i flere år, ” siger Anders Hoffmann, afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og nyudnævnt formand for IEA’s styrelsesråd.

Anders Hoffmann fortsætter som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien