Regeringen har inviteret forligskredsen til forhandlinger om ny havvind

Publiceret 30-03-2023

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har her til morgen begyndt forhandlinger med forligskredsen om nye udbud af havvind, der kan øge den danske kapacitet markant.

I dag har Danmark opstillet 2,3 GW havvind. Ved forhandlingsbordet skal forligskredsen drøfte og tage stilling til yderligere 9 GW ny havvind, herunder muligheden for at give aktørerne frihed til at etablere endnu mere havvind på de udbudte havarealer, såkaldt ”overplanting”.

”I går lancerede regeringen en ny national energikrisestab NEKST, der til en start skal sikre hurtigere udfasning af naturgas i opvarmningen og hurtigere opstilling af vindmøller og sol på land. I dag starter vi så forhandlinger om udbud af ny vindenergi på havet. Markant mere, end vi har opstillet i dag”, udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

”Vi har i Danmark nogle unikke vindforhold på havet, og jeg glæder mig til at drøfte med forligskredsen, hvordan vi bedst indfrier disse til gavn for den grønne omstilling og det danske samfund”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.  

Relaterede nyheder

Temaer

Interessentforum for CCUS

Hold dig opdateret om aktiviteter og seminarer på denne side

Læs mere her

   

Billede af ungeklimarådet og ministeren

Ungeklimarådet

Ungeklimarådet skal bringe nytænkning ind i dansk klimapolitik.

Ungeklimarådet

Borgertinget på klimaområdet

Danmarks borgerting består af 99 danske borgere, der skal diskutere forskellige klimadilemmaer.

Læs mere om borgertinget

Billede af tekst "Regeringens klimapartnerskaber"

Partnerskabernes anbefalinger

Som led i den danske klimaindsats har regeringen etableret 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet samt et Grønt Erhvervsforum

Læs mere om partnerskaberne her

Skoleelever

Klima for skoleelever

Er du skoleelev, og vil du gerne vide mere om, hvordan og hvorfor klima hænger sammen med vores energiforbrug, så er du havnet det rigtige sted.

Klima for skoleelever

Vindmølle nedefra

Eksportstrategi

Danmark er et foregangsland inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Læs mere om Eksportstrategien